Euro 2008 – Ziua 7

Cu greu mai poti spune ceva despre meciul Romaniei cu Italia. Pentru cine nu a vezut meciul nu-i pot spune decat sa caute o reluare integrala a lui si sa urmareasca fiecare secunda. Sunt sigur ca nu va regreta. Pentru cei care l-au vazut, ei bine, degeaba cititi aceste randuri, e clar si pentru mine ca nu a pot ridica la nivelul la care s-a jucat aseara la Zurich. Un travaliu extraodinar al celor 2 echipe, goluri anulate, goluri validate, penalty-uri ratate, faze antalogice si mult mult specatacol. S-a spus, pe buna dreptate, ca meciul nostru cu Franta a fost cel mai urat. Acum vor fi unii care vor spune ca a fost in top 3 cele mai frumoase daca nu cel mai frumos. UEFA a ales omul meciului ca fiind Andrea Pirlo. Eu l-as fi ales pe Buffon sau pe Lobont. Amandoi cu parade exceptionale au adus echipelor pe care le reprezinta cate un punct. Daca pentru Romania punctul este foarte bun, pentru Italia nu face decat sa prelungeasca agonia. 😛
Este minunat numai gandul ca marti, pe 17, avem sansa deloc fantezista de a trimite acasa Franta si Italia si de a merge mai departe cu ‘prietena noastra, Olanda’ cum s-a exrpimat Piturca.

De celalata parte, Olanda si a asigurat primul loc in grupa asa ca asteapta relaxata ultima partida cu Romania (cel putin asa speram noi). Cocosii galici au fost literalmente jupuiti de portocala mecanica cu un 4-1 de efect. Daca in meciul cu noi, Franta nu aratat nimic si a termina 0-0, cu Olanda a aratat mult mai mult insa a si incasat pe indesate. Vazand jocul Olandei cu Italia si cel cu Franta ma intreb cum dracului am reusit noi sa furam 4 puncte olandezilor in meciurile de calificare. Poate ca Mutu si compania imi vor demonstra metoda, pe 17 iunie. Pana atunci trebuie remarcata usurinta cu care Olanda inscrie si sitemul excelent de circulatie al balonului (Doamne, am inceput sa vorbesc ca Dinu!!). Nu intamplator am folosit sintagma ‘portocala mecanica’. Olanda a ajuns din nou acolo unde era atunci cand a fost introdusa aceasta expresie.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Da Romania -Italia frumos meci, interzis cardiacilor, dar asteptam parerea cercetatorilor englezi cu privire la rata decesului in timpul campionatului.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *