Euro 2008 – Ziua 11

Imi e greu sa scriu ceva placut legat de Romania. Poate ar trebui sa mi expun opinii despre Romania Italia. Ar fi altceva. In cazul de fata e greu sa spun ceva frumos. E greu sa spun ca au fost obositi in conditiile in care concentrarea celor 11 tricolori a fost nula. E greu sa gasesc un motiv pentru care tu nu ataci in conditiile in care adversarul te invita la el in careu. E greu sa spun ca Marius Niculae nu a jucat nimic in conditiile in care statistica UEFA ne arata ca acesta nu a beneficiat de nicio minge utila. Poate ca Marius ar fi trebuit sa ia o minge de pe margine si sa incerce sa inscrie cu aia. Cea oficiala oricum nu a ajuns la el. E greu sa spun ca Olanda a pasat dublu de cat noi si ca au mai multe pase complete (a se citi pase ca au ajuns la coechipier) decat am avut noi totalul de pase (proaste+bune).
Peste toate ramane placerea meciului cu Italia – fara doar si poate un meci care nu se va mai repeta curand si egalul alb scos cu Franta. Pacat ca aceste rezultate exceptionale nu au fost dublate de o reprezentatie pe masura aseara.
Si mai ramane ceva: IMNNUL. Imnul celor 11 dar mai ales imnul celor 10.000 din minutul 85. Acel imn ramane in istorie si mi da dreptul sa spun: Sunt mandru ca sunt Roman!!! Echipa mai are de muncit ca sa ajunga aici. 🙁

Despre celalalt meci al grupei nu pot spune mare lucru. Franta, marioneta grupei nu a fost in stare decat sa produca penalty uri, sa ia cartonasee rosii si sa si devieze mingea in poarta. E mare pacat ca nu a fost alta echipa calificata la european si a fost Franta. Poate ca Anglia merita mai mult. Der partea cealalta, Italia s-a nascut a 2a oara. daca ma intrabi pe mine sigur va muri prematur – Spania nu ar trebui sa piarda in mod normal meciul cu ei.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *