Euro 2008 – Ziua 4

In: EURO 2008

11 Jun 2008

Si a venit si ultima zi a primei runde. A intrat in scena Grupa D a acestui Campionat European.
Din pacate pentru mine, nu am avut posibilitatea sa vad corectia aplicata Rusiei de Spania :( Ce pot sa spun din review urile citite este ca Rusia nu a avut sorti de izbanda in fata unui David Villa magistral. Trei goluri pentru atacantul spaniol, un hatrick care ne scuteste de orice comentariu. Spania ia o optiune serioasa pentru calificarea in sferturi, in timp ce Rusia poate ca ar trebui sa si revizuiasca apararea si implicit modul de abordare a partidelor.

In cea de a 2a partida a zilei a venit randul campioanei europe en-titre, Grecia, sa intre in hora. Suedia – Grecia a fost meciul care avea sa ne arate ce mai face minunea de acum 4 ani, Grecia. Din pacate pentru eleni, Suedia a stiut sa contracareze planul Greciei astfel ca putine au fost atacurile lui Gekas si compania care au ajuns la poarta lui Isaksson. In celalalt careu insa, Ibrahimovic a avut cateva actiuni foarte periculoase, ajutat fiind si de Larsson si Ljunberg, un trident ofensiv de invidiat.
In prima repriza s-a remarcat in special apararea elena cu 2 fundasi centrali ca 2 turnuri de control – de neclintit.
Acestia 2 din urma insa nu s-au mai sincronizat la o faza banala, iar sutul magistral al lui Ibrahimovic avea sa l prinda pe Nikopolidis defazat ca de altfel in mai toate fazele meciului. Era 1-0 pentru Suedia si in sfarsit rafalele nordicilor isi atinsesera tinta. Grecia nu a stiut sa iasa din pasa proasta, iar pe final a mai facut cadou un gol Suediei, la o faza la care inca nu mi dau seama daca ‘meritul’ este al portarului elen sau a celor doi fundasi (oricum nu al atacantului imbracat in galben) :)
2-0 pentru Suedia, si cele 2 echipe invingatoare ale zilei si-au asigurat cate 3 puncte foarte importante.
Daca ne gandim ca invingatoarele din Grupa D vor juca ce cele din Grupa C (poate chiar Romania) e clar ca in sferturi, in a2a jumatate de tablou vom vedea niste meciuri foarte foarte interesante.

Comment Form

About this blog

Un blog care ar fi updatat mult mai des daca as avea timpul necesar.