EURO2008 – Ziua 3

Si a venit si ziua noastra. A 3a zi a europenelor a pus fata in fata combatantele din ‘grupa mortii’, grupa in care se afla si echipa Romaniei. Primul meci al zilei. Franta – finalista ultimului capionat mondial si Romania – outsiderul acestei grupe. Cel mai putin specataculos meci al acestor eupene avea sa ne aduca un punct. Un punct pe care daca il privim doar prin prisma acestui meci, este un punct foarte important. Un meci in care tactica a fost cuvantul de ordine, in care apararea tricolorilor nu a facut nicio greseala majora si in care Franta nu a aratat nimic din ceea ce ar fi trebuit sa arate. Ramanem cu amaraciunea faptului ca la cum a jucat Franta poate ca am fi fost in stare sa i batem si sa provocam o adevarat supriza, nu doar o jumtate.
Doar cateva elemente vor ramane in mintile noastre: Chivu intonand imnul cu o inclestare demna de renumele competitiei si in concordanta cu banderola de capitan pe careo poarta si Banel, probabil cel mai folosit cuvant in toate bancurile din ziua meciului. Acesta din urma, cu 12,2Km alergati de-a lungul celor 90 de minute detine recordul pe tot Campionatul european pana la aceasta ora.

De partea celalata Italia – Olanda a oferit un specatcol adevarat, ceea ce se asteapta toata Europa de la aceasta editie de campionat. Cel mai frumos meci al eurpenelor de pana acum a arata o Olanda cum nu am vazut de pe vremea fratilor deBoer si o Italie care cu toate ca a jucat mult mai bine decat Franta sau Romania, a reusit ‘performata’ de a pierde cu 3-0. Nu cred ca este cineva care s-a asteptat la un asemenea scor si nu cred ca italienii vor uita prea curand corectia aplicata de Van Basten si ai lui.
Cu un joc de pase magistral si cu 3 varfuri care au conlucrat perfect, Olanda a parut echipa care putea marca in orice clipa in poarta nefericitului Buffon. E adevarat cu primul gol a fost din offside si ca fara el, Olanda poate numai reusea aceasta performata, dar la fel de adevarat este ca celelate 2 goluri au venit doar sa ne astupe gura si sa laudam Olanda pentru cele 90 de minute excelente pe care le-au etalat.

Daca tragem linie situatia nu e prea roz pentru echipa noastra: un punct si 2 meciuri de jucat: unul cu campioana mondiala gata sa sfasie tot (Italia) si unul cu echipa care a jucat cel mai bine la europene (Olanda).
Una peste alta, Grupa Mortii si-a respectat renumele astfel ca rezultatele din prima zi dau frau liber imaginatiei pt impatimitii calculelor hartiei.
HAI, ROMANIA!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *