Cand filmul bate fotbalul….

Pornind de la deja consacrata sintagma “cand viata bate filmul”, am trait sa o vad si pe asta: Palm’Or au Bucharest. s-au cum dracu s-o scrie ca eu si franceza suntem un pic certati zilele astea. De fapt tot timpul, dar suna mai bine asa 😛 Momentul este clar emotionant si plin de speranta pt cineamtografia romaneasca. Asda cum citeam pe net, multi regizori tineri vor prinde aripi si, vazand ca se paote, vor trece la munca. Felicitari si mai ales mult Succes! Noi, aia care ne uitam la filme vom avea doar de castigat,. Observa te rog ca nu am spus “noi aia care platim biletul”… Stiti voi mai bine ca mine de ce…
Sa revin la momentul acela…. Este clar ca rivalizeaza cu “Perfect 10” sau cu … “Apara Duckadam!!!” Fara doar si poate, momentul este unic. Asa cum in mai ’86, Cocacozma tipa cat il tineau plamanii ca “Suntem finalisti, Cupa Campionilor este la Bucuresti”(observati greseala cauzata de emotiile infinite ale clipei de extaz), tot asa ar fi putut tipa acum cel care transmitea evenimentul. Ca o paranteza va spun ca, fiind plecat din tara, stirea am aflat-o de pe net si am citit repede vreo 3 surse ca sa ma conving ca e adevarata.. Asadar nu stiu daca evenimentul a fost transmis live sau daca televiziuni ca Realitatea, N24. Antena 3, PROTV, TVR, etc si-au intreupt programul doar pt a anunta fabulosul. Asadar poate ca ar fi trebuit sa tipe la fel de tare, iar noi din fata televizoarelor ar fi trebuit sa tipam si mai tare, sa sarim in sus de bucurie, sa iesim in strada. Da, da e prea mult insa credeti-ma ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. De ce? Pai cred ca e de ajuns sa spun ca e posibil sa vina masina americanului sa ne “trosneasca” poate cel mai de seama tanar regizor pe care il avem.
Am vazut 3 minute din pelicula castigatoare…. Interesant… daca nu castiga nu mergeam sa il vad.. Dar asa…. n-as da bine in cercul de prietenii daca nu ma vazut filmul. am vazut alte 3 minute si din California Dreamin’ pe asta sigur il vedeam si daca nu castiga. E mai pe placul meu.
Una peste alta…… vrea sa spun decat atat: Dupa ’86, a urmat ‘ 89 (0-4 in fata marelui Milan, dar ce mai conta). Dupa 1.00 de la Montreal au urmat nenumarate medalii de aur pt sportul care ne-a adus cele mai multe trofee de-a lungul timpului (nu o luati de buna, dar asa simt eu- – poate chiar am dreptate).
Astept o replica a cineastilor romani. Si asta pt ca avem o minte sclipitoare (nu ma vazut filmul cu toate ca e foarte bun, il detest pe R. Crowe). Si o replica buna nu ca aceea prin care deja s-au gasit guri care sa spuna ca este plagiat. Dar asta e conditia unora, sa nu fie in stare sa se bucurie de victoria altora.

Join the Conversation

1 Comment

  1. da domne.. asa e.. am castigat.. si parca a fost transmis intr-adevar de tvr evenimentul.. dar, probabil nu s-a uitat mai nimeni..
    ca, doar e cultura.. cine se uita la astea?!..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *