EURO 2008 – Ziua 9

Grupa A si a stabilit invingatorii.Cei meritati spun eu. Meciul cap de afis de aseara a adus fata in fata Cehia si Turcia. Pe principiul simplu – ‘cxine bate merge mai departe’, dar si cu barda penalty-urilor in caz de egalitate dupa 90min, cele 2 echipe au etalat un joc frumos, spectasculos in unele momente. Aplicand ac tactica de pana acum, turcii au dat gres de 2 ori si s-au vazut ondusi cu 2-0. Trebuie sa recunosc ca jocurile pareau facute. Insa, asa cum a reusit si uc Elvetia, Turcia a stiut sa revina in joc. Mai intai Ardan a reaprins sperantele otomane, iar apoi a intrat in scena Cech, portarul cehilor scapand o minge uoara si permitandu-i lui Nihat sa restabileasca egalitate. A fost deajuns pentru acelasi Nihat care, cu 5 minute inainte de final, sa inscrie un gol magnific, un gol care sunt sigur ca va circula pe toate posturile de televiziune turcesti si nu numai, un gol care a trimis Turcia acolo unde ii este locul, in sferturi.
Mai tineti minte in prima zi de Euro cand va spuneam ca vad Turcia in sferturi? Ei bine s-a intamplat 🙂

Portugalia si Elvetia au jucat ca trebuiau sa joace. Portugalia era deja calificata asa ca nu s-au omorat prea tare, mai ales ca Elvetia care a fost o gazda primitoare trebuia rasplatita. Un sec 2-o pentru elvetieni, acelasi Hakin remarcandu-se.
Cel mai probabil in sferturi stim deja prima parte a tabloului: Croatia – Turcia si Portugalia – Germania fiind 2 meciuri la fel de interesante 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *