Fotbalul si televizorul in noul sezon

watching_football

Dupa o perioada relativ mica de asteptare (destul de mare pentru impatimiti) fotbalul s-a intors in plasmele noastre (tuburi catodice pentru unii). Sezonul 2009-2010 a batut deja la usa, iar suporterii i-au permis intrarea ba inca si cu masa pusa (bere rece, alune si nesfarsitele seminte). Avem incepand de saptamana trecuta, ce vedea pe canalele de resort. Am inceput timid, cu Liga 1 (Romania), Jupiler League (Belgia) si alte cateva campionate mai modeste (Cehia ar fi un exemplu). GSPTV si DigiTV dar si Antena1 au fost posturile de televiziune ce au impanzit tara pentru a transmite 8 din cele 9 meciuri ale etapei romanesti. De partea cealalalta, SportKlub este postul pe care vor putea fi urmarite meciurile din campionatul belgian, din cate observ, cele ale principalelor 2 forte de aici. Meciuri ca de inceput, cu esecuri pe linie pentru nou promovatele din Romania, dar si egaluri la fel de liniare pentru cele 2 puteri ale fotbalului belgian Anderlecht si Standard (mai mult, Standard nu a reusit nici aseara victoria, terminand tot egal meciul cu Germinal din deplasare, din a 2a etapa belgiana).
Tot de aseara, Germania este si ea invitata la masa. Wolsburg (campioana in exercitiu)a dispus la ridicarea cortinei din 1. Bundesliga, de Stuttgart cu un sec 2-0, pe teren propriu. Eurosport2 ne-a facilitat accesul pe stadion fie si prin prisma micului ecran (paranteza: cat o sa i mai zica mic ca deja avem diagonale ametitoare pentru LCDuri si plasme? ๐Ÿ™‚ ) urmand ca si DigiTV sa transmita inclestari din aceasta competitie.
Weekend ul acesta ne mai pregateste un debut: Ligue1 (Franta), prin intermediul Sport1, canalul ce va transmite competitia pe plaiurile mioritice (a se observa cliseul ๐Ÿ™‚ ).
Urmeaza prestigioasa Barclay’s Premier League (Anglia), fara doar si poate campionatul vedeta al Europei cu incasari ce depasesc oricare alta competie continentala interna. Pentru englezi mai avem de asteptat doar o saptamana ๐Ÿ™‚ Atat Eurosport2 cat si noul DigiTV vor fi cele care ne vor aduce imagini live din acest campionat, weekend de weekend.
Incepand cu 23august se da startul si in SerieA (Italia), Boom Sport (1 si 2) fiind canalele ce vor aduce imagini din campionatul care mai nou il adposteste si pe Goian, pe langa mai vechii Codrea sau Chivu.
Ultimul mare campionat national care va porni la drum este LigaBBVA (Spania) sau Primera asa cum o cunostem toti. Cu incepere la 30august, competita va fi transmisa exclusiv pe DigiTV, aducand un suflu nou anul acesta: C.Ronaldo, Kaka, Benzema, Ibrahimovic pe langa deja consacratii Raul, Messi, Iniesta, Valdes sau Casillas.
Asadar multe meciuri de urmarit in prea putin timp (peste 20 de inclestari in 3 zile de la sfarsitul saptamanii).
Iata mai jos tabloul complet al competitiilor ce vor fi transmise de canalele romanesti de sport:

Antena 1: Liga I, Preliminarii CM 2010
GSP TV: Liga I
Digi Sport: Liga I, Primera Division, Bundesliga, Premier League
TVR 1 : Liga Campionilor
BOOM: Liga Campionilor, Preliminarii CM 2010, Serie A
Eurosport2: Premier League, Bundesliga
Sport.ro: Europa League, Argentina
ProTV : Europa League
SportKlub: Argentina, Rusia, Belgia, Brazilia, Cupa Libertadores, Cupa Angliei, Cupa Italiei, Cupa Spaniei
Sport 1: Ligue 1, Ungaria, Grecia, Portugalia, Olanda, Cupa Germaniei, Cupa Franลฃei, Carling Cup (Anglia)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *