EURO 2008 – Ziua 5

Odata cu ionceputul celei de a 2a faza a grupelor, a venit momentul sa spunem ‘La revedere’ unora, iar altii sa si caute cazare si pentru faza eliminatorie. Asftfel, primul meci al zile a adus prima formatie calificata in sferturi: Portugalia.
Impotriva Cehiei, lusitanii nu au avut un meci usor insa nimeni nu poate spune ca au avut un meci greu. Cred ca greutatea a fost generata de numele adversarei, altadata o forta demna de luat in seama la nivel eurpean. De la invinsi s-a evidentiat din nou Sionko, atacantul rasarit din neant, care la o inaltime deloc de invidiat a reusit sa incrie cu capul la o faza fixa.
De partea celalalta, Deco, Ronaldo si Quaresma au tinut sa ne arata valoarea atacului portughez. Lusitanii nu m-au convins foarte tare in special datorita portarului, Ricardo, care beneficiaza de o linie de fundasi foarte buna, dar care are o valoare net inferioara fata de pretentiile Portugaliei. Sunt multi care spun ca Portugalia reprezinta o candidata la titlu. Pentru mine in schimb, Portugalia reprezinta doar o echipa care are o grupa usoara.

Al doilea meci al zilei avea sa trimtia acasa gazda 🙂 Da e o exprimare fortata, dar asta e adevarul. Elvetia iese din competite in primul rand pentru lipsa de experienta (nu a stiut sa gestioneze un rezultat favorabil) si in al doilea rand pentru ca nu poti castiga meciuri cu jucatori de alte nationalitati decat cea pe care o reprezinta. Daruirea Turciei a fost remunerata aseara cu 3 puncte de zeul Fotbal, lasand in mana ei carte pe care scrie calificare, in ultimul meci cel cu Cehia. Poate ar trebui amintita si ploaia care a imbibat gazonul din Basel si care a facut viata grea celor 22 de combatanti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *