TVR HD

Via Comanescu, cu deosebita placere 😛 va anunt ca TVR va emita High Definition. Transmisia HD va incepe la 1 iunie si bineinteles ca are stransa legatura cu Euro 2008.
Asadar, in sfarsit pot spune cu mana pe inima ca TVR incepe sa se ridice la nivelul la care statutul i-o cere. Asa cum spuneam mai de mult, faptul ca TVR castigase drepturile pentru Champions League ne facea pe unii dintre noi mai putin fericiti (in acel moment, TVR nu transmitea HD si nici zvonuri nu erau).
Acum nu mai avem ce comenta 🙂
Iata mai jos comunicatul de presa al TVR:

TVR va transmite în sistem High Definition (HD) partidele României la Campionatul European de Fotbal 2008 şi fazele finale ale competiţiei, în total zece meciuri. Telespectatorii vor putea recepţiona transmisiile digitale de înaltă definiţie pe noul canal TVR HD, care îşi începe emisia pe 1 iunie 2008 şi va transmite experimental până la 31 decembrie 2008. Oferta de programe a TVR HD mai include transmisii şi de la alte importante evenimente sportive, cum ar fi Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, competiţia de rugby Turneul celor Şase Naţiuni şi Formula 1. De asemenea, televiziunea publică va transmite în High Definition programe de divertisment („Gaming Ring”, „Yang”), edutainment („Zona IT”, „Generaţi@ HD”), documentare/docudramă („Zestrea Românilor”) şi filme artistice.
Cetăţenii români vor putea recepţiona transmisiile în HD prin satelit, în pachetul actual al TVR, şi terestru, în zona Bucureştiului, în aria de acoperire a emiţătorului DVB-T, canalul 59. Pentru recepţia semnalului din satelit este necesară cartela VIACCESS 2.6 (detalii privind procurarea acestora pot fi găsite pe site-ul www.tvr.ro).
Sistemul High Definiton se traduce printr-o dublare a rezoluţiei, o calitate superioară a imaginii şi o evidenţiere de cel puţin trei ori mai ridicată a detaliilor. Toate acestea sunt completate cu sunet surround, similar celui din cinematografe, iar rezultatul este o experienţă vizuală şi auditivă îmbogăţită, disponibilă în casa fiecărui telespectator care deţine echipamentele de recepţie necesare.
TVR deţine în exclusivitate pentru România drepturile de transmisie pentru EURO 2008. Toate cele 31 de meciuri din cadrul campionatului vor fi transmise în direct pe TVR 1 şi TVR 2 şi vor fi comentate de Vlad Enăchescu, Emil Grădinescu, Bogdan Cosmescu, Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin şi Dragoş Bocanaciu.

Hai, Romania!

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *