….once upon a time in America….

tot alergand pe net dau peste stirea cum ca Ucraina si cu Polonia vor organiza impreuna europeanul din 2012. Nice job!! ma gandesc…. Bani cacalau, infrastructura beton, reclama cat cuprinde…. ce sa mai, tot ce si poate dori o federatie de profil…. insa… cine p… mea sunt astea 2 tari cand vine vorba de fotbal???? ziceti mi repede un fotbalist polonez…. vezi ca nu stii. si daca te pun sa zici unul ucrainian in afara de Sheva??? cred ca pe asta il nimeresti si asta ca esti fan Lucescu ca altfel…..

Nevermind… cum spuneam… cine sunt astea 2 tari in fotbal.. pai nimeni…. clar!!! dar ei au vointa….noi???? aaaa!!! noi suntem cei mai ai dracu ca asa ne place noua…. noi suntem tara care incepand de la anul vom avea 2 echipe in liga dar decat un singur stadion omologat. scuza ma ca iti spun dar asta este de tot rasul… sau mai degraba plansul.. asta este cel mai stupid lucru din lumea asta.. si mai au unii pretentii de realizari pai de unde pensia mea realizari cand suntem distrusi din punct de vedere al infrasctructurii, cand la un club ca sportul studentesc antrenorii de la juniori si-au dat demisia nu de alta dar nevestele i-au tras de urechi ca se duc toata ziua la munca dar banii acasa nu au mai adus de nu-stiu-cate luni (un articol citit acum destul de mult prin prosport). dar sa lasam aceste aspecte in pace si sa va spun ce aveam de spus…
tot uitandu ma pe net cum ziceam dau peste commentul unui microbist: citeste si plangi:

“Numele adversarei imi rasuna in urechi … Argentina … campioana mondiala din ‘86, finalista din ‘90, echipa lui Maradona, Batistuta, Caniggia, Balbo … Dumnezeule, ce urma sa ne astepte!!! … Nu puteam sa intalnim Belgia … ?
100.000 de oameni in tribune, majoritatea argenitinieni si americani, dar se simtea si o puternica galerie romaneasca, sufletista, disperata, gata sa suporte pana la capat, si chiar dincolo, Nationala Tricolora … si mai erau si cei de acasa ( ca si mine, ca si voi, inca cateva milioane), care sperau intr-un miracol.
11 oameni in teren si 10 pe banca erau decisi sa nu cada prada disperarii … si adversarii jucau tot in 11, aveau tot 2 maini si 2 picioare, tot dupa aceleasi reguli … cine stie ce putea sa iasa ?
Si iata … “Desteapta-te Romane!” rasuna pe stadion si o stare de frenezie ne cuprinde pe toti … spectatori, telespectatori … si mai ales jucatorii …
Pairetto fluiera … meciul incepe … si nici nu apucam sa intram in tensiunea meciului ca primim o lovitura libera de pe partea stanga … Ilie Dumitrescu executa ! Un interior cu dreptul … Islas nu se misca … plasa se cutremura … stadionul explodeaza … americanii savureaza golul … treaba lor, dar tot 101 ramane !il transforma pe Islas in spectator … unul favorizat ca putea vedea fazele de aproape …
Romania – Argentina 1-0 … Hai Romania !!!!
Nuuuuuuuu … Penalty … Nu a fost !!! Degeaba !
Batistuta egaleaza …
Reluam atacurile, injurand soarta si arbitrajul, sperand ca mai reusim” ö boaba” … mingea circula ca pe semicerc la handbal … Dumitrescu … Hagi … pasa spre acelasi Ilie Dumitrescu care a sprintat ca Michael Johnson … care, cu o atingerea geniala, un “slice” si Islas e iar spectator … pur si simplu FABULOS … Stadionul este un vulcan … Noi urlam … cei care mai pot … eu am ramas fara voce … tensiunea atinge paroxismul … asteptam atacurile “Pumelor” … Pairetto fluiera … pauza !!!
Repede, 3 tigari si 2 beri in 15 minute … poate mai scade tensiunea … toti suntem in sevraj … mai e o repriza … argentina a jucat mult mai bine dupa ce a primit al 2-lea gol … dar si ai nostri au fost magnifici … apararea e un bloc vegheat de linia de mijloc …
Argentina chiar ne-a laut in serios !!! Foarte in serios ! “S-au suit calare pe noi!”, cum spune tata, care are tensiunea 25! Si chiar asa e, posesia argentinei e zdrobitoare … min 56 … contraatac … Selymesi … Munteanu … Ilie Dumitrescu … e in arginea careului de 16 metri al lui Islas … pe dreapta vine lansat Hagi … diagonala a lui Ilie … voleu Hagi … Islas plonjeaza pentru fotoreporteri … mingea zguduie plasa … GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLL Romania !!!!!!! 3-1 !!!! Hagiiiiiiiii !!!! Inscrie si “Regele” !!! Ma imbratisez cu toata lumea !! In Constanta se aude un vuiet … Culmea, tensiunea e mai mare acum, la 3-1, decat era la 2-1 sau in primele minute ale meciului … Argentina e ranita in orgoliu … ataca … ne aparam, dar nu putem tine mingea … presiunea devine insuportabila … minutele trec greu … 60 … 65 …70… suteaza Batsituta, respinge Prunea … apare Balbo …. GOl! … E minutul 73 … Acum incepem sa fim torturati de timp … ne aparam … mai avem o ocazie … ei mai au 3 … Pairetto, fluiera !!! Nimic!!! Au trecut cele 90 de minute … Prelungiri … suntem toti ca niste arcuri … Pairetto ridica bratul stang … Cunoscutul fluier de final S-a terminat !!
Romania 3 – Argentina 2 !!! Sutnem in sferturi !!!
Nu ne revenim … suntem socati … am jcuat senzational … am inscris niste goluri de vis … AM TRIMIS ACASA ARGENTINA !! Bravo Romania !!!
Noaptea ce a urmat a intrat in legenda!”

multumesc, Andrei, CT

Join the Conversation

2 Comments

  1. da ba.. si eu am dormit ca boul in noaptea aia.. dar tot le-am dat-o de i-am rupt..

    sa ma anunte si pe mine cineva cand o sa mai batem argentina sau o echipa de acea valoare la un campionat mondial.. (dati un bip sau ceva.. vad eu)

  2. tu sa te multumesti daca primesti cum ca ne am calificat 😛 si pe urma……

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *